Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MAKAN! MAKAN! MAKAN!


teh o ais large & neslo ais large

paprik ayam

kerabu mangga

pucuk paku belacan

tomyam seafood

siakap goreng halia

kerabu chicken feet
Semalam kami dinner kat restoran vicchuda tomyam kat SS 2...selalunya kami akan dinner 4 orang tapi malam tu kami dinner 3 orang jew...mell xde partner...kesian die,xde orang nak ambilkan die lauk,hihihi...aku dan nana lak sesaje jew wat manjew2...hAhahaha...restoran vicchuda ni da jadi restoran fabret kami sebab makanannye sedap2 dan servis die cepat, jadi tak payah la kami tunggu lelama...express tul tukang masak die ni...aku dan nana order minumam gelas besar..tamak tul tapi tak habis pun,besar sangat la 2 yg xlarat nak abiskan tu da kembung da perut minum air..time kami makan ni tetiba aku tergelak sendiri...nak tau kenapa???? bukan sebab aku da giler r... tapi sebab aku teringat kenangan masa study kat melaka dulu..hahahahaha...lum cerita lagi da gelak, ape r dak miera ni....camni ceritanya...pada satu hari tu aku,tiey,ary dan anies nak makan malam di sebabkan bekalan lauk kat uma da abis jadi kami pun rancang nak makan kat luar r ...ary lak bagi la cadangan.."baik kita makan berlauk malam ni"......"haaa??? makan berlauk? mahal la ary"....."eh! xde r,sorang 5 hengget jew r"......." oh! ye kew..ok la 2,jom r kita pegi".......kami berempat pun pegi la kat restoran thai yang terletak tak berapa jauh dari uma kitorang...dalam perjalanan ary pun cakap "kita xya la order lauk banyak2,order sikit2 jew mkn tuk 2 org jew setiap lauk,pastu kita xya r order ikan sbb ikan kan mahal.."....kami pun mengiyakan jew r ckp ary tu...sesampai kat restoran tu kami pun order tomyam campur,kerabu sotong,kangkung belacan dan telur dadar....kami rasa murah jew kot sebab kami order sikit jew..bila da abis makan anies pun suru r aku dan ary pegi bayar...bila aku dan ary pergi kuanter pembayaran, casher tu pun gitau r semuanya 64 ringgit.....bila dengar jew casher 2 ckp, aku dan ary da tak tahan nak gelak..pas bayar jew,gelak kami da tak leh nak tahan2 da..kami pun tergelak sepuas hati...hahahahahaahahahaha...sepanjang jalan kami gelak....anies dan tiey yang tunggu kami kat 7e jadi pelik nape kami sik tergelak jew dari tadi...pastu anies pun tanya r " berapa semua tadi?"...aku dan ary gelak lagi kuat...hahahaahahaaa...."aik! nape dengan korang ni da giler kew ?"....ary pun jawab.".korang nak tau tak berapa kita makan tadi?"....."brp?"..."64 hengget"...hahahahahaha....kami sambung gelak lagi...masing2 berpandangan antara satu dengan yang lain...lawak giler r...tu r ary cakap 5 hengget sorang jew tgk2 ha ambik ko 64 hengget...kita makan mcm org kaya malam ni...tu la kenangan yg paling lawak ...yew r time study mana ada duit masing2 pokai mengharapkan duit pinjaman jew....tiap duit yang di keluarkan kena bajet btl2 lau tak mkn meggi jew r jawabnya....
www.tips-fb.com
komen sikit,kalau suke like sekali ye

2 comments:

fazreenary said...

hahahhhaha.......ngek k.su..da ary plak yg gelak sowang2 kt cni....adoii..nk pch perut ase...ahahah...yup,,..ni la knangn kte..lawak...sedih..sume ade....ssh senang same2...kenangan yg susah utk dilupakan....ya allah...sebak plak dada ni....tringat kn kwn2 mse dkt mlka...susah senang ary&anies...hmm...xkn pnh ary lupakan...

SUE AMIERA said...

2 r.....lawak kan kenangan 2...mcm2 kenangan kita....susah senang tetap bersama...time kat melaka kita serbah sederhana jew...semuanya ade had...ksiannye...tp kita tetap gembirakan...ary ni igt susah senang ngn anies jew ae...ngn sy xingat lak...,.ceti halal...hihihi

Post a Comment

LETAK LINK KORANG KAT SINI